De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meetkundige reeks

Ik moet een sommatie omzetten naar een 'simpelere' vergelijking waarin er geen sommatie is. Deze som is denk ik een meetkundige reeks maar ik weet niet hoe ik deze moet oplossen.
SOMMATIETEKEN(1+i/1+y)...t-j
met index j en bovengrens t
Alvast bedankt, voor mijn probleem te bekijken!

Kristo
Student universiteit België - donderdag 26 maart 2015

Antwoord

Je notatie is me niet helemaal duidelijk! Bedoel je dit?

$
\eqalign{\sum\limits_{j = 1}^t {\left( {1 + \frac{i}{{1 + y}}} \right)^t - j}}
$

Laat maar horen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 maart 2015
 Re: Meetkundige reeks 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3