De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meetkundige rij

 Dit is een reactie op vraag 75114 
Kun je dit dan ook toepassen bij het zoeken van r wanneer je weet dat U1 = 80 en U5 = 20? Hoe moet je dat dan doen? (En wat is het antwoord dan?)

Emily
2de graad ASO - zondag 8 maart 2015

Antwoord

Ja hoor: u5 = u1×r4, dus:

r4 = u5/u1 = 20/80 = 1/4

r = 41/4 = 1/2√2

Het is hetzelfde trucje ...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 maart 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3