De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe lang duurt de botsing?

Bij een botsproef rijdt een auto met een snelheid van 54 km/h tegen een betonblok. De remweg is 75 cm. Neem aan dat de versnelling constant is.
Bereken hoe lang de botsing duurt.

Dit is een vraag uit VWO Getal & Ruimte B deel 4.

Ik reken de oppervlakte uit van het v/t-diagram, stel t het aantal seconden totdat v=0 en doe:
15·0.5·t=0.75 $\to$ t=0,01

Echter, het antwoordenboek doet:
0.5·15·t=7.5t $\to$ t=0,1

Ik snap niet wat waarom het antwoordenboek rechts van de vergelijking 7.5t zet?

Ton
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 februari 2015

Antwoord

0,5·15·t is inderdaad gelijk aan 7,5·t

Stel dit gelijk aan 0,75
Dus 7,5·t = 0,75 en je vindt : t = 0,1

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3