De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vraag en aanbod

 Dit is een reactie op vraag 74797 
Bedankt voor uw reactie!

Ik had net nog een paar notities gevonden en daar staat voor aanbod is de functie: q=a+bp en voor de vraag: q= a-bp

Wat is nu het juiste?

M
Student universiteit België - zondag 25 januari 2015

Antwoord

Beide zijn juist, maar voor de vraag hebben de parameters a en b wel andere waarden. In het algemeen stijgt het aanbod bij stijgende prijs, en daalt de vraag bij stijgende prijs. Dit laatste is te zien aan het min-teken in de vergelijking.
Overigens mag je voor de vraagfunctie ook schrijven: qv=a+b.p, maar dan heeft b een negatieve waarde.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2015
 Re: Re: Vraag en aanbod 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3