De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

2x2 - (x - 2)2 = 1
2x2 - (x2 - 4x + 4) = 1
2x2 - x2 + 4x - 4 = 1
x2 + 4x - 5 = 0
(x + 5)(x - 1) = 0
x = -5 of x = 1

Waarom mag hier -4x+4 in stap 2 ineens +4x-4 worden in stap 3?!

Thomas
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 december 2014

Antwoord

Er staat ...-(x-2)2. Die '-' gaat over de uitdrukking (x-2)2 dus:

-(x-2)2
-(x2-4x+4)

...en dan moet de min over de uitdrukking tussen de haakjes!

-x2--4x-4
-x2+4x-4

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 december 2014



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3