De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Berekening voor het aantal termen

 Dit is een reactie op vraag 59392 
Een vraag hoe bereken je s11=-55 en s31=155 Bereken s20 bij rekenkundig rij

jonath
Leerling mbo - zondag 12 oktober 2014

Antwoord

Beste Jonathan,

Voor een rekenkundige rij geldt $s_n = s_1 + (n-1)v$ waarbij $v$ het (constante) verschil tussen opeenvolgende termen voorstelt. Met de twee gegeven termen kan je dit gebruiken om $s_1$ en $v$ te bepalen, daarmee kan je dan $s_{20}$ berekenen.

Alternatief: $s_{31} = s_{11} + (31-11)v$ waaruit onmiddellijk $v$ volgt, vertrek dan van (bijvoorbeeld) $s_{11}$ om tot $s_{20}$ te geraken.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 oktober 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3