De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebruik van variabelen: GUM ipv ABC

Kan er vanaf nu de variabelen g, u, m gebruikt worden voor uitleg van logaritmen?

Daar worden tot nog toe de variabelen a, b, c gebruikt. Deze letters zeggen de meeste leerlingen weinig: 'a-log-b-is-c'. Wanneer je echter vertelt dat je ook GUM kunt gebruiken: 'g-log-u-is-m', dan kan iedereen het ineens wel onthouden. g=grondtal, u=uitkomst, m=macht

Kan dit vanaf nu ook in de voorbeelden gebruikt worden?
Grt

Frank
Docent - maandag 25 augustus 2014

Antwoord

Die g, u en m staan dan voor grondtal, uitkomst en macht.
  • $^glog(u)=m$?
Eh... moet het dan niet dit zijn:
  • $^glog(m)=u$
Of zou dit dan toch niet 'logischer' zijn?
  • $^glog(m)=e$
Met g, m en e als grondtal, macht en exponent?

Als je van een getal de $^glog$ neemt dan krijg je immers de exponent als je dat getal als een macht van $g$ zou schrijven.

Ik zou gewoon de hoofdregel goed proberen in te prenten en dan maakt het verder niet uit hoe je wie wat noemt...
  • $^alog(b)=c\Rightarrow a^c=b$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 26 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3