De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partieel integreren

Beste wisfaq,

Partieel integreren
$\int{}$e-x2·x3
stel d(fx)=e-x2 en g(x)=x3
$\int{}$d(fx)·g(x)dx =f(x)·g(x)-$\int{}$f(x)·d(gx)dx
e-x2·x3=?·x3-?·3x2
Hoe kom ik aan de primitieve van f(x)
Gaarne een tip,
Met dank

Yoep
Ouder - maandag 18 augustus 2014

Antwoord

Probeer 't eens met:
$\int {e^{ - x^2 } x^3 dx = } \int {x^2 \cdot xe^{ - x^2 } } dx$.
Dan lukt het vast...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 augustus 2014
 Re: Partieel integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3