De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Hoe bepaal ik de integraal van (x3+1) maal boogsinus van x4+4x? Hiervoor probeer ik via P.I. maar het lukt me niet. Kan iemand helpen?

N.
Student Hoger Onderwijs België - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Beste N,

Vereenvoudig eerst met volgende substitutie:

$t = x^4+4x \Rightarrow dt = 4x^3+4 \, dx = 4(x^3+1) \, dx$

Daarna kan je partiële integratie gemakkelijker toepassen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3