De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functievoorschrift van een lineaire afbeelding

Beste,
ik heb een vraag in verband met het bepalen van het functie voorschrift gegeven de volgende lineaire afbeelding.

Zij f:R3 $\to$R4 een lineaire afbeelding waarvoor geldt dat f(2,-1,1)=(3,-1,2,-1) , f(2,-1,2)=(1,0,4,2) en f(-1,1,-1)=(2,3,-1,1) . bepaal het functievoorschrift van f.

Dank bij voorbaat!

Sofie
Student universiteit België - woensdag 16 april 2014

Antwoord

Stel f(x,y,z)=(a1·x+b1·y+c1·z,a2·x+b2·y+c2·z,a3·x+b3·y+c3·z,a4·x+b4·y+c4·z).
Om a1,b1 en c1 te bepalen heb je het volgende stelsel:
2a1-b1+c1=3
2a1-b1+2c1=1
-a1+b1-c1=2
Oplossen van dit stelsel levert je a1, b1 en c1.
Op soortgelijke manier kun je nog drie andere stelsels oplossen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3