De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Orthogonale projectie

Bewijs:

Onder orthogonale projectie blijft het scalair product van twee niet projecterende vectoren behouden zodra minstens één van beide evenwijdig is met het projectievlak.

Ik voel dit intuïtief aan, maar ik weet niet hoe ik zoiets moet bewijzen. Kan iemand me helpen?

Alvast bedankt!

Dries
Student universiteit België - zondag 23 februari 2014

Antwoord

Je zou de definitie kunnen proberen. Te bewijzen is $\langle Px,Py\rangle=\langle x,y\rangle.$ De aanname is dat $Px=x$ (bijvoorbeeld); gebruik verder ook dat $P^T=P$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 februari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3