De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Reeks die voldoet aan differentiaalvergelijking

 Dit is een reactie op vraag 71943 
Maar hoe kan nu de recurrente betrekking worden gevonden? a2=0, maar verder mogen we toch niet zomaar die sommatie aan nul stellen?

Kim
Student universiteit - vrijdag 10 januari 2014

Antwoord

Natuurlijk wel, als de DV tenminste $g''(x)+x^2g(x)=0$ was. Dan volgt $a_2=0$ en $a_3=0$, en dan vervolgens $12a_4+a_0=0$ en $20a_5+a_1=0$, ...

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3