De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waarom is 0,999... gelijk aan 1?

Waarom is 0,999... (repeterende 9) gelijk aan 1?

claudi
Iets anders - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Neem $p=0,999...$
Dan is $10p=9,999...$

$
\begin{array}{l}
10p = 9,999... \\
\underline {\,\,\,\,\,p = 0,999...} \\
\,\,9p = 9 \\
p = 1 \\
\end{array}
$

Zie ook:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 december 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3