De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Diagonaalmatrix

 Dit is een reactie op vraag 71611 
DetP=2 .Ok !
Vervanging door cofactoren en rekening houdend met onpare en pare sommen van rij+kolom(paar is + en onpaar is -), dan kom ik op het volgende resultaat:
P-1= [ 1/2 - 1/2 1/2 ]
[ 1/2 3/2 - 1/2 ]
[ -1/2 -1/2 1/2 ]
1 ste rij+ 2 de kolom is onpaar en dus OP 0 komt staan :
-(( 0·2)-((-1)·(1))
=-1
1 st rij +3 de kolom= paar dus +
= +(0·1)-((-1)·(1))
= 1
Zo redeneerde ik ook voor de plaatsen op de 2 de rij en 1 ste kolom ( zet minteken vooraan)
= -((0·2)-(1·1) = (-)(-)(1)=+1
En : 2 de rij + 3 de kolom(zet weer - teken)
= -((1·1-1·0)=-1
Op 3 de rij en 1 ste kolom komt op -1 te staan(voorzien van + teken)
= +((0·1)-(1·1))=-1
Is dit nu juist of vergis ik mij ergens ?
En heeft men veel geduld met mij....?
Groeten,

Rik Le
Iets anders - maandag 9 december 2013

Antwoord

Jouw $P^{-1}$ klopt niet (reken $P^{-1}P$ maar uit); hij moet nog getransponeerd worden (rijen en kolommen omwisselen).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 december 2013
 Re: Re: Re: Diagonaalmatrix 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3