De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Evenwijdige rechten

bepaal de waarde van q zodat de rechte a evenwijdig is met de rechte b
a<->x-y+z=-1
2x+y-2z=-2

b<->-3x+z=-5
-qx+2y+z=11
Ik weet niet wat ik moet doen...

jejje
3de graad ASO - zondag 8 december 2013

Antwoord

Uit de vgl. van vectorrechte a0
x - y + z = 0
2x + y - 2z = 0
leid je af dat de coördinaat van de richtvector gelijk is aan (1,4,3)
Dit moet ook de richtvector van de rechte b, dus
-3.1 + 3 = 0
-q.1 + 2.4 + 3 = 0
waaruit q = 11
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 december 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3