De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen van de 1ste graad met 1 onbekende

Beste,
Ik heb wat moeilijkheden met de vergelijkingen... Ik kom altijd uit op 0x=...
Dit klopt volgens mij niet echt.
Een oefening die ik niet begrijp:
x√2+5=x√3+6
Ik kom uit op 0x=√2+√3/5
Help me a.u.b.
Alvast bedankt!
Groetjes Emily, 3LW

Emily
2de graad ASO - zaterdag 16 november 2013

Antwoord

Beste Emily,
Ik vraag me af hoe je aan die 0 komt?

Hier mijn uitwerking.

$
\begin{array}{l}
x\sqrt 2 + 5 = x\sqrt 3 + 6 \\
x\sqrt 2 = x\sqrt 3 + 1 \\
x\sqrt 2 - x\sqrt 3 = 1 \\
x(\sqrt 2 - \sqrt 3 ) = 1 \\
x = \frac{1}{{(\sqrt 2 - \sqrt 3 )}} \\
\end{array}
$

Lukt dat zo?

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 november 2013
 Re: Vergelijkingen van de 1ste graad met 1 onbekende 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3