|
|
\require{AMSmath}
Cruciform of Cross kromme
We moeten de cartesiaanse vergelijking van deze kromme bewijzen uit de definitie.
a2/x2+b2/y2=1
Definitie: Given a vertical line m. The cross curve is formed by the points P for which the distance to the x-axis is equal to the distance from the origin to the crossing of OP and m (PQ = OA in picture). bron
Gegeven: Driehoek OQP is rechthoekig A = snijpunt m en OP P= (a,b) Q= (a,0) m= rechte
Bewijs: neem y // m en y loodrecht op x
Berekening A m $\to$ x=q OP $\to$ y=(b/a)x A $\to$ (q,(a/b)q)
d(P,Q)=d(O,A) (a-a)2+(0-b)2√=(q-0)2+((b/a)q-0)2√ b=±(q2(1+(b/a)2)√) b/q=±((1+a2/b2)√) b2/q2=1+a2/b2 b2/q2-a2/b2=1
Domini
3de graad ASO - zaterdag 9 november 2013
Antwoord
De tweede coördinaat van A is bij jou eerst (a/b)q maar twee regels lager staat er (b/a)q. Overigens lever je een boel rekenwerk mee (prima!), maar een vraag stel je niet.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 november 2013
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|