De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Deling tussen een positief getal en een negatief getal

Hallo

Bekend is de regel pos / neg =$>$ neg
Maar waarom? Hoe visualiseer ik deze specifieke bewerking op een getallenlijn?

Hartelijk dank!

Gerard
Student universiteit - zondag 3 november 2013

Antwoord

Niet...

Delen is de inverse bewerking van vermenigvuldigen. Waarom is 6:-2 gelijk aan -3? Omdat -2×-3=6. Daarom is pos/neg=neg omdat neg×neg=pos.

Voor de andere 'regeltjes' geldt dat precies zo. Dus als je door hebt hoe dat zit bij vermenigvuldigen volgen daar de 'regels' voor het delen direct uit.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 november 2013
 Re: Deling tussen een positief getal en een negatief getal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3