De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren met kettingregel

Hoi,
Ik moet de volgende functie differentiëren: f(x)=(2x-√x)2
Het lukt me maar niet om dit met de kettingregel te doen. Kan deze functie wel met de kettingregel?
Groetjes!

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 oktober 2013

Antwoord

Wat dacht je hiervan?

$
\begin{array}{l}
f(x) = (2x - \sqrt x )^2 \\
f'(x) = 2 \cdot (2x - \sqrt x ) \cdot \left( {2 - \frac{1}{{2\sqrt x }}} \right) \\
\end{array}
$

...en dan verder uitwerken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3