De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs

Als een natuurlijk getal n een volkomen kwadraat is; dan is ook n+n+n+n een volkomen kwadraat (rechstreeks bewijs)

Oubaid
Student universiteit - zondag 6 oktober 2013

Antwoord

Hallo Oubaida,

Stel n is een kwadraat. Dus n=a2
Dan n+n+n+n = 4a2 =22 . a2 = (2a)2 dus ja het is waar.

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3