De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sommatie

Kan iemand mij aub helpen?

Zet (indien mogelijk) de uitdrukkingen in omgekeerde zin, nl. van een uitgewerkte som naar de afgekorte notatie om.

1) 2x2+4x4+8x8
2) x-x2/4+x3/9-x4/16
3) 1/3+2x/9+4x2/27+83/81

Vul de volgende eigenschappen aan.
n
4) $\sum$(aiħbi)
i=1

n
5) $\sum$(k·ai) met k$\in$
i=1

n
6) $\sum$k met k$\in$
i=1

Bereken gebruik makend van de eigenschappen.

5
7) $\sum$(3i+2)
i=0

n
8) $\sum$(5i²-3i+1)
i=0

p
9) $\sum$(2i+5)²
i=1

lotte
3de graad ASO - zaterdag 5 oktober 2013

Antwoord

Hoi Lotte,

Ik verwijs je naar de volgende site waar dezelfde vraag ook is beantwoord. Indien je een of 2 specieke vragen hebt prima, maar een hele reeks van 16 vragen gaan we nog steeds niet doen.

showrecord3.asp?id=71061

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3