De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Broek kopen

Je wilt een broek kopen van 97 euro
Je krijgt 50 euro van je vader
En 50 euro van je moeder
Je houd 3 euro over
Je geeft je vader en moeder allebei 1 euro terug
En de andere euro hou je zelf
Je moet je ouders dus allebei 49 euro terugbetalen
Maar 49 + 49 is 98
Plus de euro die je zelf hebt is 99 euro
Waar is dan die andere euro?


Aplaya
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 18 september 2013

Antwoord

Hoi Aplaye

49+49=98 en 98-1=97 Je moet niet naar die 100 gaan maar naar die 97.

Ok broek kost 97

ik leen in totaal 100 euro. en ik betaal er 2 terug. Dan is mijn schuld op dat moment nog 98 euro. Ik maak er 97 op aan die broek dus houdt er 1 van de 98 over. Je kunt dus ook zeggen: ik neem 98 euro mee en koop een broek, na deze aankoop heb ik nog 1 euro. Wat kostte de broek. Welnu dat is 98-1=97.

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 september 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3