De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nog zo`n probleem

hi ik heb nog een probleem met reeksen
s10=36000 en v = 60
bereken t10
mijn antwoord is t10= t1+9v
dus t1+9·-360=3240
als ik dat invul in de formule
1/2·10(-360+L)kom ik heel anders dan het antwoord in mn boek dat zegt t10 = 1980
en de vraag is hoe komen ze eraan
bedankt sharon

sharon
Student hbo - vrijdag 2 augustus 2013

Antwoord

Hallo Sharon,

Ik begrijp je uitwerking niet. Wat bedoel je met:

t1+9*-360=3240

Waar komt het getal -360 vandaan? Hoe kan je uit deze vergelijking de waarde 3240 uitrekenen wanneer je t1 niet weet? En waarom vul je in de somformule in: t1=-360?

Verder past het antwoord uit het boek niet bij de gegevens. Wanneer het klopt dat t10=1980 en v=60, dan zijn t9, t8 enz. gemakkelijk uit te rekenen door steeds 60 af te trekken. De som van t1 t/m t10 is dan niet gelijk aan 36000.

Kijk nog eens goed of je alle gegevens goed hebt overgenomen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 augustus 2013
 Re: Nog zo`n probleem 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3