De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Kettinglijn

 Dit is een reactie op vraag 70146 
nou ja, algebraisch is niet perse een must, maar voor de eenvoudiger versie (L=sinh(x/a) is een afleiding mogelijk via abc. Zoiets zou ook prima zijn :)

willem
Student hbo - woensdag 24 april 2013

Antwoord

Zoals ik al schreef: die is er dus niet; er is geen formule in termen van `bekende' functies die het antwoord oplevert.
Als je $\frac1a$ door $x$ vervangt kun je de $L=a\sinh\frac{40}a$ ombouwen tot
$$
e^{40x}=Lx\pm\sqrt{1-L^2x^x}
$$En daar stopt het; hier is, in termen van formules, niets beters van te maken.
Zie onderstaande link voor een discussie over $\cos x =x$; dat is ook een vergelijking waar alleen nog iets numerieks over te zeggen is.

Zie cos(x)=x

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 25 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3