De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Huizen bezichtigen en een bod doen

Van het aantal mensen, dat een te koop staand huis komt bezichtigen, doet slechts 15% een bod op het huis. Stel er komen tijdens een open dag twaalf mensen het huis bezichtigen.

Vraag 1
Bereken de kans dat drie mensen een bod op het huis doen.

Vraag 2
Bereken de kans dat meer dan drie mensen een bod doen.

De eerste vraag kom ik nog wel uit:

$\left( {\begin{array}{*{20}c}
{12} \\
3 \\
\end{array}} \right)$ × 0,153 × 0,859 = 0,171976.

Maar ik heb niet echt het idee dat op deze manier vraag twee ook is op te lossen. Vraag: Is het mogelijk om dezelfde manier dit op te lossen, of dient dit anders opgelost te worden? En hoe werkt dat dan?

Mvg

Jan
Student hbo - dinsdag 16 april 2013

Antwoord

Het is een typisch geval van de binomiale verdeling:

$X$:aantal mensen dat een bod doet met:
$p$=0,15
$n$=12
Gevraagd: $P\left( {X > 3} \right)$

Oplossing: bereken $1 - P\left( {X \le 3} \right)$

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics