De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe ziet een kansverdelingstabel eruit?

Jan werpt 3 keer met een dobbelsteen. Toevalsvariable Z is het aantal keren dat er 6 ogen gegooid worden.
  • Hoe ziet een kansverdelingstabel eruit?
  • Wat is de verwachtingswaarde bij deze kansverdeling?

richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 april 2013

Antwoord

Er zijn 4 mogelijke uitkomsten: 0, 1, 2 of 3 zessen. Bereken voor elke mogelijkheid de kans.

Zo'n kansverdelingstabel ziet er dan zo uit:

aantal zessenkans
0$(\frac{5}{6})^{3}$
1$3\cdot\frac{1}{6}\cdot(\frac{5}{6})^{2}$
2$3\cdot(\frac{1}{6})^{2}\cdot\frac{5}{6}$
3$(\frac{1}{6})^{3}$

Vermenigvuldig de kansen met het aantal zessen, tel dat op en je hebt de verwachtingswaarde. Zou dat dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics