De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Abels

Ik ben aan het proberen te bewijzen dat een groep waarvoor geldt x2=e abels is.
Nu weet ik dat moet gelden x·y=y·x moet gelden, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. Hopelijk kan iemand me op weg helpen.

lot
Student universiteit - zondag 17 februari 2013

Antwoord

Beste Lieselotte,
neem $x$ en $y$ in je groep en gebruik het gegeven voor $x$, $y$ èn $xy$.
Eerst voor $xy$: $(xy)(xy)=xy$ en dan voor $x$ en $y$: $xy=(xx)(yy)$.
Nu kun je de schrapwet gebruiken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 februari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3