De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kettingregel toepassen bij f(x) tan(xcos3x)

Ik kom niet uit deze opgave. Ik begin bij de afgeleide van tan = 1/cos2x
dit geeft:
1/cos2(xcos3x)
dit vermenigvuldigen met de afgeleide van (xcos3x) =
-xsin3x
en dan vermenigvuldigen met de afgeleide van 3x = 3
Ik kom dan op:
-3xsin3x / cos2(xcos3x)
Verder kom ik niet, kan iemand mij vertellen wat ik fout doe of hoe ik verder moet want mijn antwoord wijkt enorm af van wat bijvoorbeeld quickmath aan uitkomst geeft.
Alvast bedankt,
Jolanda

Joland
Student hbo - maandag 28 januari 2013

Antwoord

De afgeleide van $x·cos(3x)$ is gelijk aan $cos(3x)-3x·sin(3x)$. Denk aan de productregel.
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3