De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van een stelsel met 3 onbekenden

Hallo,

Ik moet het volgende stelsel oplossen:
a·sin$\theta$ = 5.72
a·cos$\theta$ = 9.31

De bedoeling is dat ik hieruit de waarde van a haal en de waarde van de hoek $\theta$.
Ik weet eerlijk gezegd niet goed hoe ik hier moet aan beginnen. Heb al verschillende zaken geprobeerd maar het wil maar niet lukken.

Ik heb de antwoorden wel gekregen en deze zouden a = 10.9 en $\theta$ = 31.6° moeten zijn.

Ik zou echter graag weten hoe ik dit zelf moet oplossen want op mijn examen krijg ik er de oplossingen natuurlijk niet bij.

Bedankt !

Valeri
Student universiteit België - zaterdag 26 januari 2013

Antwoord

Hallo

Als je de eerste vergelijking deelt door de tweede vergelijking, krijg je

tan$\theta$ = 0,6144

Dat helpt je waarschijnlijk wel op weg.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3