De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Even en oneven

Elk even getal groter dan 2 is te schrijven als de som van 2 oneven getallen (niet 1).
  • Hoe deze stelling te bewijzen?

herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 januari 2013

Antwoord

2k = (2k-3 + 3) (k$\ge$3)

Voor k = 2 gaat het over het getal 2k = 4. Dat is 1 + 3 maar dat botst met wat je er tussen haakjes achter schreef. Als je niet k = 1 wilt hebben, dan begint het dus pas bij k = 3, dus vanaf 6.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 januari 2013
 Re: Even en oneven 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3