De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Regels voor vergelijking met machten

Ik kom niet uit deze som helaas. help
[V2]/[V+1]=[V+2]/6

daphne
Student hbo - zaterdag 29 december 2012

Antwoord

Daphene,
Kruiselings vermenigvuldigen geeft 6V2=(V+1)(V+2)=V2+3V+2, dus 5V2-3V-2=0. Oplossing: V=1 en V= -0,4.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 december 2012
 Re: Regels voor vergelijking met machten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3