De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs eenvoudige gewone postnumerando annuÔteit

Hallo,

Ik snap de volgende stap niet in mijn bewijs:

(1+x+x2+...+xp) = (1+x+x2+...+xp) - (1+x+x2+...+xp+1)
= (1-xp+1)/(1-x)

Kan u mij dit uitleggen?

Alvast bedankt,

Feline

Feline
Student Hoger Onderwijs BelgiŽ - vrijdag 30 november 2012

Antwoord

Feline,
Als S=1+x+x2+....+xp, dan is xS=x+x2+....+xp+1.
Nu is S-xS=(1-x)S=1-xp+1 zodat S=?

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 30 november 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3