De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bereken ik de x?

Hallo,

Ik zit vast bij deze vraag 0.5(x-1)4=12. Ik moet de x berekenen in 3 decimalen nauwkeurig.

Ik vast bij het haakjes gedeelte, hoe kan ik deze het beste uitreken met de vierde macht?

Groetjes Luwèn

Luwen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 november 2012

Antwoord

Je hebt deze vraag eigenlijk al twee dagen terug ook gesteld! Nu moet je dus op eigen benen kunnen staan.
Hoe zou je 1/2P = 12 oplossen? Simpel toch! P = .....
En noem (x - 1)4 nu even P.
Enig verschil: deze som komt niet 'mooi' uit, maar daarvoor heeft men toch wortelvormen uitgevonden?
Hoe dan ook, het uitwerken van die vierde macht is niet alleen veel werk, maar ook zinloos.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 november 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3