De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Image van u

Even een vraag hier ter controle,

f x = -1 0 x
y 0-1 y

u = 2
3

om de coordinaten van de image te bepalen moet ik de volgende vergelijking oplossen.

-1 0 x = 2 Þ
0-1 y 3

x -1 + y 0 = 2 Þ
0 -1 3

-x =2 en -y = 1


zijn dit de coordinaten van de image?

(excuus voor de notatie)

Groet,

0

Mauric
Student universiteit - zaterdag 26 mei 2012

Antwoord

Immage betekent $f(u)$ uitrekenen en dat is niets meer dan de matrix met de vector $2 \choose 3$ vermenigvuldigen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3