De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vraagstuk Matrix

 Dit is een reactie op vraag 67693 
Goede avond Leo,
Met twee vergelijkingen en 3 onbekenden kiezen we een vrije parameter in c
c=a
a=160-2a
b=160-a
Kies ik nu voor a =50
dan is a=160-100=60
b=160-50=110
en a=c=50
OPL:(60,110,50) is eenoplossing uit R
Heeft men 2 vergelijkingen met 4 onbekenden dan kiezen we 2 vrije parameters a en b en kunnen daar ook weer vrij waarden voor kiezen zoveel als we willen
Er zijn dus oneindig veel oplossingen...
Klopt dat zo?
Maar het komt op hetzelfde neer...
Goede nacht,
RIK

Rik Le
Iets anders - donderdag 24 mei 2012

Antwoord

Inderdaad, dat klopt.
De onbekenden die men vrij mag kiezen, noemt met nevenonbekenden.
De onbekenden die men berekent in functie van deze nevenonbekenden, noemt men de hoofdonbekenden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3