De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oefening matrix vraagstuk

Dag,

Kunnen jullie mij helpen met de volgende vraagstuk, ik kan er niet aan uit! Het vraagstuk is het volgende:

Een pakje heeft de vorm van een balk. We binden op 3 manieren een touwtje van 1,9 m om het pakje. Het blijkt dat we dan respectievelijk 6 cm, 50 cm en 20 cm over hebben voor de strik. Bepaal de afmetingen van het pakje.



Het enige dat ik tot nu toe heb gevonden is de stelling
x: 190cm - 60cm = 130
y: 190 - 50 = 140
z: 190 - 20 = 170

Alvast bedankt!

Merve
3de graad ASO - woensdag 23 mei 2012

Antwoord

Hallo

Noem x de lengte aan de voorkant, y de breedte aan de zijkant en z de hoogte.
Voor de eerste manier geldt : 2x + 2y + 4z = 190 - 60
Zo kun je nog 2 vergelijkingen opstellen en zo het stelsel oplossen.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3