De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meetkundige rijen

Hoe bereken je de n uit 64=2dn?

bart
2de graad ASO - zaterdag 21 april 2012

Antwoord

Komt ie aan!

64 = 2dn
32 = dn
log(32) = log(dn)
log(32) = n·log(d)
n = $\large\frac{log(32)}{log(d)}$
n = $5\cdot\large\frac{log(2)}{log(d)}$

Zoiets?

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 april 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3