De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Taxi en prijs

Goede middag,

Bij de Firma H betaal ik 0,22 € per kilometer voor een rit .Bij Firma A betaal ik 0,17 € per kilomter maar ook voorafgaand aan de rit een vast bedrag van 20 €.Geef het voorschrift voor beide firma 's.
Ik heb voor firma H: y=0,22x en voor firma A :y=0,17x+20
Uitrekenen en gelijkstellen levert op :
0,22x=0,17x+20
of 0,5x=20 en x=40
Reken ik nu 40 uit voor beide vergelijkingen bekom ik
y(1)=0,22*40=8,8 en y(2)=0,17*40+20=6,8+20=26,8 €
Vul ik nu 2 € vaste vergoeding (in plaats van 20 €) in ,dan heb ik 6,8+2,0=8,8 € en dan ben ik "gelijkgesteld" aan het eerste bedrag....
Maar dan moet ik oojk de vergelijking aanpassen aan y=0,17x+2 en met de tweede vergelijking gelijkstellen levert dan 4 € ipv 40 natuurlijk.....
Klopt dit zo of niet ??
Nu is de vraag ook nog wanneer firma A goedkoper wordt dan H ? Maar hoe moet het nu zijn: 4 of 40 € vaste vergoeding...En kan U mij eens de grafieken tekenen aub zodat ik grafisch ook kan zien wanneer firma A goedkoper wordt dan H
Zit er een fout in het gegeven??
Groetjes,
Rik

Hendri
Iets anders - zaterdag 18 februari 2012

Antwoord

De fout zit bij de firma Lemmens namelijk x = 400.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 februari 2012
 Re: Taxi en prijs 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3