De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Aantonen

 Dit is een reactie op vraag 66824 
Stel nu u = cos(t), dan is du = -sin(t)dt dus -du = sin(t)dt:

sorry 't is moeilijk voor me Tom maar waarom staat er nog dt achter -sin(t) en waarom is als u = cos(t) automatisch du = -sin(t)???

Bouddo
Leerling mbo - dinsdag 31 januari 2012

Antwoord

Beste Bouddou,

Begrijp je de substitutiemethode wel, of is het niet de bedoeling dat je de primitieve zelf vindt via substitutie? Misschien moet je gewoon controleren door terug af te leiden?

Je deed zelf toch ook t = 3x. Van waar komt jouw factor 1/3 anders? Dat is toch ook dt = 3dx (want dt/dx = 3) zodat dx (symbolisch) overgaat in 1/3 dt.
Zo ook hier: met u = cos(t) is du/dt = -sin(t) zodat sin(t)dt overgaat in -du.

Als je dat niet volgt, moet je de substitutiemethode eerst grondig bekijken.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3