De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Amplitude, periode, nulpunten en toppen berekenen

Hallo,

Ik heb een opgave waar ik totaal niet uit kom. Ik krijg het ook niet voor elkaar op de grafische rekenmachine (de TI-84 plus).

"Gegeven is de functie f(x)=4sin4x binnen het interval [0,2p]. Bereken de amplitude, de periode, de nulpunten en de toppen."

Volgens de leraar is het makkelijk in de grafische rekenmachine te doen en dat moest ik dus gaan proberen.

Ik vul dan in bij Y= gewoon 4sin(4)x. Bij window weet ik niet zo goed wat ik moet invullen dus ik heb bij xmin en ymin -20 ingevuld en bij xmax en ymax = 20.
Als ik dan op graph klik dan komt er een rechte lijn uit maar volgens mij klopt dit helemaal niet! (Kruist x=0 en y=0 bijv)

Emma
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 januari 2012

Antwoord

Heb je al eens Y=4sin(4x) geprobeerd? (Let op dat ik de haakjes anders zet dan jij).
(En heb je ervoor gezorgd dat onder MODE, derde regel Radian is geselecteerd i.p.v. Degree?)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3