De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaalde integraal uitrekenen

beste, ik zou graag de uitwerking van deze bepaalde integraal weten :
integraal gaande van -2 tot 2 1/(x2+4)·dx
ik weet dat 1/(x2+1) bgcot x is, kan het de bedoeling zijn dat ik 1/3 afzonder of ben ik dan verkeerd bezig ?

alvast bedankt,
grtjs jens

Jens B
Student Hoger Onderwijs België - maandag 16 januari 2012

Antwoord

Jens,
Neem x=2t,dan is x2+4=4(t2+1) en dx=2dt.De grenzen worden nu -1 en 1.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3