De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lokale extrema van functies van 2 variabelen: vraagstuk

Hallo,

Kan u mij helpen met het volgende vraagstuk?

gegeven:
q = 2qa + qb
Kostprijzen van een eenheid A en B bedragen resp. qa + 3 en qb + 1
p = 8 - q
gevraagd:
maximale winst + bijhorende waarden van qa en qb

tot nu toe heb ik al de winst gevonden, die is:
W = (2qa + qb)(8-2qa - qb) - (qa+3)qa - (qb+1)qb

Kan u mij helpen de waarden van qa en qb te vinden bij maximale winst?

alvast bedankt

feline

Feline
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 10 januari 2012

Antwoord

Feline,
Je moet de winstfunctie eerst maar eens uitschrijven,dus W(qa,qb)=
-5qa2-2qb2-4qaqb+13qa+7qb.Nu de partiele afgeleiden naar qa en qb berekenen,deze moeten nul zijn.Dan krijg je 2 vergelijkingen in qa en qb, die de gezochte waarden geven.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3