De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wanneer moet je de abc-formule gebruiken?

Ik snap hoe je de abc-formule moet gebruiken & hoe je moet ontbinden in factoren, maar ik weet niet wannéér je ze moet gebruiken!
In mijn boek staat bijvoorbeeld 3x2+6x-21=0 en daarbij wordt in het antwoordenboekje de abc-formule gebruikt, en er staat bij een andere som t2-8t+7=0 en daarbij wordt in het antwoordenboekje ontbinden in factoren gebruikt.
Waarom?

Femke
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2012

Antwoord

Handig is om de abc-formule alleen te gebruiken als ontbinden niet kan.

3x2+6x-21=0
x2+2x-7=0
Ontbinden? Nee dat gaat niet...
Dus dan met de abc-formule....

t2-8t+7=0
Ontbinden? Ja! Met -1 en -7
(t-1)(t-7)=0
Enz...

Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 januari 2012
Re: Wanneer moet je de abc-formule gebruiken?



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3