De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eigenwaarden en eigenvectoren

Hallo,

Bij volgende oefening is A:
A11 = 3/4; A12 = 1/5; A21 = 1/4; A22 = 4/5
Je hebt 2 eigenwaarden nl.1 en 11/20
Eigenvector bij eigenwaarde 11/20 is s [-1 1] en dat versta ik.
Maar bij eigenwaarde 1 is het r [1 5/4] en ik versta ook wel hoe ze eraan komen maar het kan toch ook r [1/5 1/4] zijn?
Nu is mijn vraag: hoe weet je wat juist de oplossing is of is het alle twee mogelijk?

alvast bedankt!
Feline

Feline
Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 januari 2012

Antwoord

Hallo

Ieder veelvoud van een eigenvector is opnieuw een eigenvector.
Zo is [5 -5] ook een eigenvector bij de eigenwaarde 11/20

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3