De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eigenschappen determinanten

zij a,b,c,n Î Gebruik de eigenschappen van determinanten op een gepaste manier om aan te tonen dat
a+b+c+na nb nc
det( na a+b+c+nb nc )=(n+1)(a+b+c)3
na nb a+b+c+nc

Hoe moet je dit doen ?

l
Student universiteit België - vrijdag 6 januari 2012

Antwoord

Lies,
Noem a+b+c=A.Trek de laatste rij van de eerste en tweede rij af en ontwikkel naar de eerste kolom. Dit geef":A{A(A+nc)+Anb)+naA2=A2(A+nc+nb+na)=
A2(A+n(a+b+c))=A3(1+n).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3