De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verwerken van een enquete

Wij moeten voor statistiek een manier bedenken om een enquete te verwerken.
Bij vragen waarop maar 1 antwoord mogelijk is lukt dat prima.
Alleen nu staan er ook vragen tussen als:

Welke maatregelen heeft u getroffen ten behoeve van uw persoonlijke veiligheid? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

* zelfverdedigingscursus
* busje traangas
* alarmpistool
* geen maatregelen genomen

Een verwerking zoals bij vragen waar je maar 1 antwoord mag geven gaat niet, kwam ik achter.
Je kan niet zeggen
1= zelfverdedigingscursus
2= busje traangas
etc

Is de enige mogelijkheid elke antwoordmogelijkheid als apart vraag te zien en dan te kijken of hij ingevuld is of niet?
Of is er een andere manier?
Ik hoop dat u mijn vraag kan beantwoorden, alvast hartelijk dank!

Myke
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 januari 2003

Antwoord

Beste Myke,
Bij meerkeuze antwoorden kan er inderdaad bij het voorbeeld wat je geeft niet een echt gemiddelde tot stand komen.
Bij het verwerken van de gegevens kan je wel gebruik maken van wat je zelf voorsteld:
1 = zelfverd.
2 = busje
etc.
Je kan dan eenvoudig het aantal 1'tjes, 2'tjes, 3'tjes en 4'tjes (laten) tellen en zo kijken welk antwoord het meest is gegeven, of omzetten in procenten. Merk op dat dit dus ook kan door bv.
a = zelfverd.
b = busje
etc.

Is het doel echter bijvoorbeeld te kijken 'hoe drastisch' iemand zich beschermd kan je wel 'waardes' toekennen aan de antwoorden, bv.
0 = geen maatregelen
1 = zelfverdedigingscursus
2 = busje traangas
3 = alarmpistool

Discussie kan dan ontstaan over 'wat is zwaarder'.

Hopelijk heeft dit wat geholpen.

M.v.g.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 januari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3