De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekening moment

Een slijpsteen heeft een diameter van 300 mm =0.3m wat geeft dat r=0.15m en
is 50 mm=0.05 m breed. De steen bezit een soortelijke massa = 2400 kg/m3.
Bereken het constant aandrijfmoment als de slijpsteen in 8s constant versneld wordt van 2 Hz naar 5 Hz.
.M = 0,225 Nm
Formules
w=2pi*f = w0=2p*2=4p w8=2*pi*5=10pi
a = +(weind-w0)/dt=+(10p-2pi)/8=8/8=1pi
M=V*sm=(pi*r2xbreedte)*2400=(pi* 0.152x0.05)*2400=8.48 kg
Nu is krachtsmoment

=3.14 *0.095=0.3 klopt dit of maak ik een fout?

w.den.
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 30 november 2011

Antwoord

Hallo,

Je wijze van berekening is goed, maar in je tweede formule vul je een verkeerde waarde in voor de hoeksnelheid w0: je vult 2p in terwijl je hebt uitgerekend dat deze 4p is. Hierdoor klopt je eindantwoord natuurlijk ook niet.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 1 december 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3