De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bedrijf en concurrentie

Dag Wisfaq,
Een bedrijf moet, om concurrentieel te zijn een artikel verkopen tegen 20 € per stuk.De productiekosten bedragen 3000 € vaste kosten per week en 12 € per stuk.
Hoeveel stuks moet het bedrijf per week verkopen om per stuk meer dan 1 € winst te maken.
Graag een betje hulp aub.
Groeten,
Jesse

Jesse
3de graad ASO - woensdag 19 oktober 2011

Antwoord

Hallo Jesse,

Stel x = het aantal verkochte artikelen per week. Dan geldt:

Kosten: K = 12x + 3000
Opbrengst: O = 20x

De winst bereken je met: W = O - K

Dit levert een formule voor de winst. De eis is: 1 euro winst per stuk. Als er x artikelen worden verkocht, dan is de winst dus: 1×x. Vul dit in je formule in, dan heb je een vergelijking waaruit je x kunt oplossen.

Lukt het zo?

GHvD
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 oktober 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3