De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte berekenen

Hallo,

Ik zoek de oppervlakte van van het gebied tussen y2 = x+1 en y2 = -x+1 a.d.h.v. integralen. Kan u mij helpen?
bedankt,

Feline

feline
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 11 oktober 2011

Antwoord

dag Feline,
Teken de grafieken om een idee te krijgen.
Tip: als je de grafieken spiegelt in de lijn y=x, dan blijft de oppervlakte gelijk, maar de functies worden een stuk eenvoudiger om te integreren.
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 oktober 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3