De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Pythagoras

De schuine zijde van een gelijkbenige rechthoekige driehoek is 5 cm. Bereken de lengte van de rechthoekszijden.

Sanne
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 14 september 2011

Antwoord

Beste Sanne,
Als je de rechthoekszijden r noemt en de schuine s, dan geldt volgens Pythagoras: r2+r2=s2, of 2r2=s2.
Of: r2=s2/2. Vul nu maar in: s=5.
Zo zie je dat voor deze 'geodriehoeken' geldt: r=s/√2, of s=r√2.
Succes,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 september 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3